Mit første WordPress plugin

Jeg har egentlig aldrig rigtigt været fan af WordPress og har som regel lavet tingene fra bunden, dette gælder f.eks. mine andre sider som Xboxlife.dk og PSlife.dk, der kører på en custom backend, som jeg i øvrigt også har solgt til et par andre danske sider.

Men efterhånden som jeg er begyndt at bruge lidt tid på at lave affiliate-sider, så er der ingen tvivl om at det går hurtigt med at få banket en WordPress-blog op, og man kan derefter fokusere på at få lavet indholdet og alt det andet, i stedet for at sidde begravet i PHP-kode hele natten.

Netop i forbindelse med affiliate-siderne, så har jeg siden starten manglet et plugin som kunne tage nogle feeds via de forskellige affiliate partner-netværk, og ud fra dem lave pristabeller på mine indlæg, som efterfølgende automatisk bliver opdateret efterhånden som priserne skifter og måske endda også ud fra lagerstatus. Jeg er selvfølgelig faldet over et par plugins der kan gøre det, men de bedste koster penge - endda på månedsbasis, en ting jeg ikke umiddelbart har lyst til at betale for noget som jeg selv kan lave.

Med det behov i baghovedet, så besluttede jeg mig for at kaste mig over at lave mit første WordPress plugin og selv om jeg måske nok burde have startet ud med noget nemmere, eksempelvis 'hello world', så synes jeg også at det kunne være rart at lave noget som jeg rent faktisk kunne bruge bagefter. Jeg har nu smidt omkring 5 timers kode efter mit plugin som dermed er begyndt at tage form.

PriceIndex Affiliate Plugin

Pluginnet gør ganske enkelt det, at man via indstillingerne i WordPress sætter en række XML-feeds op, eksempelvis fra Partner-ads. Herefter er det muligt via shorttags, at søge efter de produkter som man gerne vil vise på den pågældende side. Produkterne bliver så vist i en pris-tabel - eller på et utal af andre måder som man mere eller mindre selv kan definere.

Et par af funktionerne som virker allerede nu:
- Søgning over alle shops / feeds efter bestemte produkter - eller begrænse søgningen til en enkelt
- Forcere et produktnavn, så de står ens i pris-tabellen
- Nem opsætning af feeds i WordPress admininterfacet
- Søge efter billigste pris på et produkt og få returneret pris, butik og url som ren tekst.

Alle de basale ting virker altså til pluginnet, så jeg er nu gået i gang med at implementere alle de ting som kan være "nice to have". Jeg ved ikke helt hvad planen er med pluginnet når det er funktionelt nok til at kunne blive sat i drift, men det kan jo være at der er andre end mig som kan have glæde af det på sigt.

Her er et par eksempler på hvad det kan:
Priceindex affiliate plugin

Det næste som jeg er ved at give mig i kast med til pluginnet er:
- Mulighed for at prioritere / fremhæve partnere (f.eks. dem med højest provision)
- Søgning på mere end et produkt af gangen, til visning i samme liste
- Mulighed for automatisk opdatering af pluginnet
- Mulighed for søgning på lagerstatus, så man kan udelade dele af sin tekst f.eks.
- Mulighed for at pause / slette feeds

Anyways, så synes jeg faktisk at det har været ret nemt at komme i gang med at lave plugins, så det bliver nok ikke det sidste jeg kommer til at lave.

Har du ideer / feedback til hvad sådan et plugin skal kunne, så er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte mig :-)

Om forfatteren

Morten Skou

Morten Skou har mange års erfaring med blandt andet Sikkerhed, PHP, MySQL, Apache, FreeBSD, problemløsning og systemadministration. Er blevet tildelt Microsoft MVP prisen siden 2009 på grund af arbejdet med Xboxlife.dk, som har stået på siden 2004.

Besøg hjemmesiden

2 Kommentarer

 1. Hej Morten

  Fandt lige dette indlæg via Marketer.dk – God ide til plugin – der findes noget lignende via http://www.datafeedr.com/features/ som kan meget af det samme.

  Grunden til skrive denne kommentar er at jeg selv er blevet meget fascineret af custom post type og views og ville høre om du havde erfaring med dette og visning af tabeller samt mulighed for sortering af data fra custom fields i tabellen?

 2. Author

  Hej Mark,

  Nej desværre har jeg endnu ikke så meget erfaring med at lave WordPress plugins, dette er som sagt mit første.

  Det er dog mit indtryk at man ret hurtigt kan lave de forskellige ting, men det kan selvfølgelig også være fordi jeg i forvejen har udviklet i PHP i en hel del år efterhånden.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*