ManageWP – Nemt vedligehold af WordPress

De fleste som har prøvet at køre en blog eller website med WordPress systemet, er nok enige I at det som regel er ret nemt at vedligeholde en enkelt side. Problemet opstår først, når man begynder at have 4,5 eller måske 10 forskellige sider som kører på WordPress, så begynder det pludselig at være en relativt tidskrævende opgave, hele tiden at sørge for, at alle plugins og ligeledes selve WordPress er opdateret.

Konsekvensen hvis man glemmer at holde sin WordPress installation opdateret, er ofte, at man ender ud med at siden bliver hacket på den ene eller anden måde. Eftersom WordPress er et af de mest populære CMS-systemer på Internettet, så er der desværre også rigtig mange som bruger tid på at finde huller i det.

ManageWP er en af de mulige løsninger på ovenstående problem og efter at have prøvet mere eller mindre alle de andre lignende tilbud, så er jeg endt ud med at konkludere at ManageWP helt sikkert er den absolut bedste løsning på markedet. ManageWP gør det muligt at tilføje alle sin WordPress sider i et enkelt system, som man ganske enkelt tilgår via et webinterface på ManageWP.com. Når siderne først er tilføjet, så kan man eksempelvis lave bulk-opdateringer af alle plugins på tværs af alle WordPress installationerne, med et enkelt klik.

I forhold til flere af de andre lignende løsninger, så koster det en lille smule penge at anvende ManageWP. Dette var egentlig årsagen til at jeg selv begyndte at kigge rundt efter alternativer, men efter at have prøvet InfiniteWP, hvor systemet pludselig slettede to af mine blogs så de måtte geninstalleres, så besluttede jeg mig for at de 0,58$ - godt og vel 3,25 kroner pr. domæne som det koster at bruge ManageWP er godt givet ud. Det er også værd at huske på, at man for dette lille beløb, rent faktisk også får en rigtig god support og et system som bare spiller. Prisen falder i øvrigt jo flere domæner man vælger at have hos dem.

Et hurtigt lille regnestykke er, at hvis man bruger ManageWP til at administrere 10 blogs, så koster det 5,80$ om måneden, altså tæt på 32 kroner. Hvis man så tænker på, hvor lang tid det tager at logge ind på hver af de 10 blogs manuelt, i gennemsnit måske 10 gange om måneden, for at opdatere diverse plugins, så er de 32 kroner nok ret hurtigt tjent ind på din egen timeløn når du kan nøjes med at logge ind ét sted og med et ekstra klik automatisk opdatere alle dine blogs på én gang.

De forskellige pakker hos ManageWP

Der findes fire forskellige pakker hos ManageWP, som alle tilbyder noget forskelligt. Præcis hvilken pakke man bør vælge, afhænger selvfølgelig af hvilket behov man har og om man er villig til at betale prisforskellen på de forskellige pakker for at opnå de ekstra muligheder. Her er et hurtigt overblik over hvad de forskellige pakker indeholder:

Gratis ManageWP

Den første pakke, som jeg faktisk vil anbefale dig at prøve til at starte med, er den pakke som er helt gratis. Der har du muligheden for at prøve systemet af med op til 5 domæner, og på den måde se om ManageWP overhovedet er noget for dig. Du kan bruge dette tilbud lige så længe du vil, hvilket vil sige at hvis du kun har et behov for at administrere 5 WordPress blogs eller derunder, så koster det dig ikke en krone.

ManageWP Standard

Med standardpakken får man mulighed for at opdatere dine WordPress-sider med et enkelt klik og du kan logge ind på de enkelte WordPress sider nemt og bekvemt. Derudover er der selvfølgelig mulighederne for at installere og vedligeholde plugins og temaer og til sidst er der muligheden for at du kan tage manuelle backups - en ting som du selvfølgelig gør, ikke?

Standardpakken er primært rettet imod bloggere der ikke har behov for en masse features, men som stadig gerne vil have de nemme muligheder for at vedligeholde flere blogs på én gang.

ManageWP Professional

Den næste pakke, som er en smule dyrere end standard pakken, er ManageWP professional. I denne pakke får man alle de samme features som i standardpakken, men også muligheden for automatisk at kunne lave skedulerede backups til en lang række forskellige steder, eksempelvis Dropbox, Amazon S3 eller Google Drive. Man får også muligheden for at kunne klone en hel WordPress blog fra en side til en anden, dette gør det eksempelvis muligt at have en standard skabelon med tilhørende plugins som man kan bruge til lynhurtigt at få en ny blog op at køre med.

Eftersom denne pakke henvender sig til professionelle, det vil sige små firmaer eller webudviklere, så er der også mulighed for at trække klient rapporter og så er der indbygget Google Analytics integration.

ManageWP Business

Businesspakken er den største mulige pakke hos ManageWP og den er primært rettet imod større virksomheder, SEO virksomheder eller online marketing virksomheder. Prisen er også derefter og koster således 4,80$ pr. blog - omkring 25 kroner, hvis man vælger at have 5 blogs hos dem. Ligesom det er tilfældet med de andre pakker, så falder prisen per website, jo flere man vælger at have på sin ManageWP konto.

Featuresne i Businesspakken er de samme som man får i professionel, men derudover får man også muligheden for SEO analyser, en søgemaskine rank tracker, oppetids monitorering og muligheden for såkaldt "white labeling", hvor man altså kan få sat sit eget logo på systemet.

Personligt så svingede jeg meget imellem om jeg skulle vælge den lille pakke eller den professionelle pakke, men har valgt at gøre brug af den lille pakke til at starte med. Heldigvis er det muligt at opgradere senere, hvis man finder ud af, at en af de andre pakker indeholder funktioner som man har brug for.

Tryk her for at prøve ManageWP gratis med op til 5 domæner.

Sådan virker det

Det er ret nemt at komme i gang med at bruge ManageWP på sine WordPress-blogs. Alt somd et kræver, er faktisk at man tilmelder sig ManageWP og derefter installerer man et "ManageWP Worker"-plugin på de blogs som man gerne vil administrere (eller får ManageWP systemet til at gøre det for dig), og wupti, så kan man styre sine blogs direkte via interfacet på ManageWP.com.

Et af de krav som jeg er løbet ind i, er at bloggen skal være sat op på en sådan måde, at det ikke er nødvendigt at indtaste brugernavn og kodeord når man opdaterer sine plugins. Det er dog mit indtryk, at det også er tilfældet hvis man har sine blogs liggende hos en af de mange danske hosting udbydere.

Udover at man som sagt man opdatere sine blogs på en nem måde, så er der også mulighed for ganske enkelt at skrive sine indlæg et sted i stedet for at skulle logge ind på hver af blogsne. Der er mange andre features og jeg synes helt sikkert at det er pengene værd, jeg har i alle tilfælde fundet ud af, at jeg kan spare rigtig meget tid på vedligehold - som jeg så kan bruge til andre ting som givere mere værdi til det jeg går og laver.

Og som man siger, så er tid jo penge og jeg tør godt love, at hvis du har flere WordPress blogs som du hele tiden skal holde opdateret, så kommer du til at spare meget tid, hvis du vælger at bruge ManageWP.

Link:
Tryk her for at prøve ManageWP gratis med op til 5 domæner.

Se en hurtig introduktion til ManageWP her

https://www.youtube.com/watch?v=bUkxyg8ltNc

Om forfatteren

Morten Skou

Morten Skou har mange års erfaring med blandt andet Sikkerhed, PHP, MySQL, Apache, FreeBSD, problemløsning og systemadministration. Er blevet tildelt Microsoft MVP prisen siden 2009 på grund af arbejdet med Xboxlife.dk, som har stået på siden 2004.

Besøg hjemmesiden

2 Kommentarer

  1. Morten 26. juni 2014

    Ser ud til at virke perfekt.
    men hvordan er det mht. SEO og danske hjemmesider. Er det ikke en US server?

  2. Author

    ManageWP er udelukkende til administration af backend-delen af WordPress, det vil sige at du stadigvæk skal have din helt normale webhosting af din WordPress-blog hos f.eks. MeeBox, One.com eller hvor man nu har dem liggende. Så på den måde spiller det ikke ind på SEO, eller hastigheden for dine besøgende på nogen måde.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*