Mine favorit WordPress plugins

Det er egentlig først for nyligt at jeg er begyndt at bruge WordPress som platform, da jeg altid har synes at det har været fedest at bygge siderne over mit eget CMS - eller et af de andre Open Source CMS'er, som eksempelvis Typo3. Den primære grund til, at jeg er begyndt at bruge WordPress er fordi det er så dejligt nemt at få et affiliate-site op at køre og man får rimelig meget forærende. Til gengæld er der også en række begrænsninger og ting som jeg mener jeg ville kunne lave nemmere i mit eget CMS, men til affiliate så virker det ganske udemærket.

Noget at det første som slår en når man begynder at bruge WordPress, er den enorme mængde af gratis wordpress plugins og temaer som man kan installere og bruge til alt muligt. Hvis man ikke passer lidt på, så kan man hurtigt få proppet FOR meget forskellig funktionalitet i sin blog, hvilket kan resultere i at siden bliver langsom, at man hele tiden skal opdatere plugins når der kommer nye - eller den værste, nemlig at der er større risiko for sikkerhedshuller, et problem som WordPress desværre har haft en hel del gange på grund af platformens popularitet.

Anyways, så har jeg fundet frem til en række forskellige plugins som jeg typisk bruger i forbindelse med mine egne affiliate sider, og jeg synes at jeg ville dele dem herinde, da jeg ofte ser spørgsmål om hvilke plugins man skal bruge. Dette er altså bare mine favoritter som jeg selv har fundet, i den kæmpe WordPress plugin-jungle.

Akismet

Dette plugin kommer som standard med WordPress, og det kan ikke anbefales nok at du sørger for at registrere dig for at få fingrene i en gratis nøgle. Akismet sørger for at holde antallet af spam-kommentarer på din blog på et minimum, og hvis du undlader at slå det til, så vil det ret hurtigt gå op for dig hvorfor det er så nødvendigt som det er med dette plugin!

Better WP Security

Som tidligere nævnt, så har WordPress ofte haft sikkerhedsproblemer og selv om det selvfølgelig er umuligt at sikre sin blog 100%, så kan Better WP Security ret hurtigt få dig et stykke af vejen. Dette plugin giver dig en lang række muligheder for selv at justere de områder som du vil sikre - og giver dig samtidig råd om hvad der er best practice. Der findes andre sikkerhedsplugins, eksempelvis Wordfence Security, men jeg er altså endt ud med Better WP Security.

W3 Total Cache

Selv om hastigheden på WordPress er blevet langt bedre end hvad den har været, så kan det stadigvæk anbefales at bruge en eller anden form for cache. Jeg har testet både det andet populære WP Super Cache-plugin og W3 Total Cache, og er altså endt ud med at bruge W3 Total Cache til mine blogs. Du får en lang række muligheder for at konfigurere hvordan din cache skal fungere, og ting som minify og cssmin er automatisk inkluderet.

WordPress SEO / "WordPress SEO by Yoast"

Der findes et utal af forskellige plugins som kan optimere din blog bedre til de forskellige søgemaskiner. Jeg har kun testet WordPress SEO og SEO Ultimate, men er altså endt ud med at bruge WordPress SEO. Dette plugin bliver opdateret ret ofte, og jeg synes generelt at det giver mig de muligheder som jeg har lyst til - inklusive ting som Snippet preview, nem redigering af titel og meta-data og så er der også muligheden for at det kan lave en såkaldt "Side analyse" af de forskellige posts som du laver.

GD Star Rating

Med GD Star Rating giver du dine besøgende mulighed for at afgive stemmer på de forskellige indlæg som du laver. Det gør det også muligt at få vist denne rating, i form af stjerner, direkte i søgeresultaterne på Google. Typisk vil dette være med til, at din side fremgår en smule tydeligere i søgeresultaterne på grund af de fine stjerner. Man kan i øvrigt konfigurere det til, at man kan afgive stemmer flere gange, så til affiliate-sider er det helt perfekt.

TablePress

TablePress pluginnet er et plugin som jeg først har fundet for ganske nyligt. Det gør det muligt at lave flotte tabeller, som eksempelvis kan give dine besøgende mulighed for at sortere de forskellige kolonner og mange andre fancy ting. Jeg bruger det primært selv til at lave manuelle prissammenligninger i mine blogindlæg.

Simple URLs

Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor jeg stadigvæk anvender Simple URLs pluginnet, men oprindeligt installerede jeg det for at det dermed ikke var så tydeligt at nogle af mine links var med affiliatekoder. I bund og grund tror jeg egentlig ikke at det gør den helt store forskel om brugeren kan se det eller ej, men det kan være at jeg tager fejl, det er ikke noget jeg har undersøgt.

YouTube

På mine affiliatesider har jeg ofte en video fra YouTube i forbindelse med de forskellige indlæg som jeg skriver. Dette plugin gør det muligt bare at skrive URLen til selve YouTube-videoen, så sørger den selv for at indsætte videoen. Jeg tror muligvis at dette plugin er ligegyldigt eftersom WordPress 3.6 indeholder nogle nye muligheder, men jeg har ikke helt sat mig ind i det endnu, så indtil da er det super fedt bare at kunne paste linket fra YouTube.

ZillaShortcodes

Dette er også et plugin som jeg desværre først fandt for nyligt. Med ZillaShortcodes kan du lave en lang række forskellige og ret flotte ting på en nem måde, direkte i dine indlæg. Det kan eksempelvis være flotte "Køb her"-knapper. Da jeg fandt dette plugin var jeg ganske enkelt super glad, for det havde indtil da været et helvede at lave knapper og ofte havde jeg bare nøjes med at bruge tekstlinks.

Jeg håber at du kunne bruge et par af ovenstående plugins til din egen blog. Hvis du har nogle spørgsmål omkring dem, så skriv endelig en kommentar, så skal jeg prøve at besvare dem så godt jeg kan.

Om forfatteren

Morten Skou

Morten Skou har mange års erfaring med blandt andet Sikkerhed, PHP, MySQL, Apache, FreeBSD, problemløsning og systemadministration. Er blevet tildelt Microsoft MVP prisen siden 2009 på grund af arbejdet med Xboxlife.dk, som har stået på siden 2004.

Besøg hjemmesiden

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*