DM i Affiliate

AffiliateDM blev for kort tid siden skudt i gang for tredje år i træk, og da jeg på det sidste er begyndt at rode lidt med affiliate så tænkte jeg at det kunne være sjovt at være med. Egentlig har jeg lavet affiliate ting på mine spilsider, f.eks. Xboxlife.dk, de sidste 10 år, men det er først nu at jeg begynder at kigge på andre brancher og det er faktisk gået OK indtil videre.

Jeg deltager selv i konkurrencen med siden www.legetøjsblog.dk, hvor jeg selvfølgelig håber på at få solgt en masse legetøj igennem - jeg har dog ikke rigtigt nogle forhåbninger om rent faktisk at vinde, da der er rigtigt mange super dygtige affiliates med, men det kunne være super sejt at havne i top 20 -  nu må vi se :-)

Hvis man skal være have success med en affiliateside, så er der flere elementer som man skal kunne mestre, eksempelvis: skrivning af tekster, keyword analyse og linkbuilding. Netop det sidste har jeg kigget en del på det sidste stykke tid, og er kommet frem til at de services som man kan betale sig fra hos ahrefs.com faktisk kan give dig en rigtig god fordel, fordi du på en nem måde kan få indsigt i hvordan konkurrerende sider har fået deres indgående links. For mit vedkommende er der i alle tilfælde dukket nogle interessante "aha"-oplevelser op, da jeg kiggede på den linkbuilding som nogle af dem som jeg betragter som dygtige i faget, har lavet til deres sider.

Nu er et abonnement hos ahrefs en halvpebret affære, men for mig har den absolut været hver en krone værd. Man kan på siden hive såkaldte "raw"-udtræk som giver backlinks fra en side ud i en csv fil, som du senere kan importere i Excel. Her er et eksempel på hvordan sådan en fil ser ud:

Eksempel på fil som man kan hive ud (data er fra eb.dk) :  raw_export_eb.dk_backlinks_subdomains.utf-8 (3)

Om forfatteren

Morten Skou

Morten Skou har mange års erfaring med blandt andet Sikkerhed, PHP, MySQL, Apache, FreeBSD, problemløsning og systemadministration. Er blevet tildelt Microsoft MVP prisen siden 2009 på grund af arbejdet med Xboxlife.dk, som har stået på siden 2004.

Besøg hjemmesiden

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*