God og billig dansk VPS

Billig dansk VPS
Jeg har i et stykke tid kigget lidt rundt på markedet for såkaldte VPS'er - Virtuelle servere, da jeg gerne ville have en lille fin server primært til leg. Egentlig har jeg indtil videre haft en række dedikerede servere hos tyske Hetzner, og det har fungeret ganske fint, men da jeg ikke vil putte alle æg i samme kurv, så gik jagten altså ind på en prisfornuftig udbyder af virtuelle servere.

Oprindeligt var mine krav, at det minimum skulle være en server med 1GB ram, 1 CPU og så skulle der være mulighed for at køre FreeBSD på den. Derudover ville jeg gerne have at der var flatrate trafik og at der kun blev målt indkommende trafik, så man ikke pludselig står med en urealistisk høj regning fordi en eller anden skulle finde på at angribe serveren.

Efter at have kigget meget rundt, og blandt andet undersøgt DigitalOcean, så endte jeg med at bestille en server hos OVH.ie. Ved første øjekast virkede både prisen og resten ganske fornuftigt - men deres krav om at man skal sende kopier af sit pas og kørekort, synes jeg ikke så godt om, og da deres support aldrig svarede på mine henvendelser om alternativ validering af hvem jeg var, så måtte jeg opgive at handle med dem.

En dårlig oplevelse rigere, så begyndte jeg at kigge rundt igen og her falder jeg tilfældigt over en relativt ny dansk udbyder af VPS'er, som både har ganske fornuftige priser, gode specifikationer og rigtig mange forskellige konfigurationer at vælge imellem. Desværre har de ikke muligheden for at køre FreeBSD og trafikken er ikke fri, men deres support garanterede mig, at jeg ikke ville få en kæmperegning hvis jeg overskred trafikmængden, så valgte jeg at slå til. Jeg snakkede lidt med dem over deres chat og mit indtryk var faktisk, at de virkede ganske fornuftige.

40 sekunder senere....
Supporteren sagde godt nok, at man fik serveren super hurtigt, men jeg tænkte alligevel at deres påstand om at man fik den leveret indenfor 60 sekunder efter at man havde bestilt, mere var et forsøg på at lave lidt fancy reklame, end hvad det reelt ville tage af tid. Husk på, at jeg lige havde ventet i 5 dage hos OVH, uden vel at mærke at have fået en server overhovedet.

... Det viste sig dog at det faktisk var rigtigt: Få sekunder efter at jeg havde godkendt betalingen via MobilePay, så væltede det ind med ordrebekræftelse, velkomstmail og en mail om at "nu er din server oppe, her er brugernavn og kodeordet". Alt i alt vil jeg gætte på, at der gik 30 sekunder fra jeg havde trykket på "Opret", til jeg sad med en ny server.

Selv om jeg måtte gå lidt på kompromis omkring operativsystemet, og køre Debian i stedet for FreeBSD (de har også mange andre linux varianter), så må jeg erkende at serveren kører super godt og det har den gjort lige siden jeg købte den.

Billig dansk VPS
Nu nævnte jeg i starten, at SSDVPS.dk er billige, og med det mener jeg rent faktisk MEGET billige. Deres mindste VPS koster 30 kroner, den har 2 cores, 512MB ram, 1TB trafik og 20GB harddisk. Den anden mindste, koster kun 60 kroner og har 4 cores, 1GB ram, 2TB trafik og 30GB disk. Sådan fortsætter deres priser og specifikationer med at stige på en måde, så der er en pakke for enhver smag - helt op til en pakke der koster i nærheden af 1000 kroner.

Billig dansk VPS priseksempler.

Nu ved man jo som regel ikke hvad man har med at gøre, før man rent faktisk får brug for support. Da det er VPS'er man køber, så er man som udgangspunkt overladt rimelig meget til sig selv, når det kommer til OS og software på selve serveren. Jeg fik dog brug for at få svar på en anden lille fejl jeg fandt, og oprettede derfor en support-ticket via deres kontrolpanel omkring klokken 18.30 om aftenen. Til min store overraskelse, så fik jeg svar ca. 10 minutter senere og problemet var løst.

Selve hastigheden på netforbindelsen til serveren, siger SSDVPS.dk er på 200mbit og en lille test viser da også, at jeg henter med omkring 20MB per sekund, hvilket må siges at være godkendt.

Mit valg faldt som sagt på en Debian linux installation, men det er også muligt at få Windows på sin VPS, det koster blot 99 kroner ekstra. Jeg har ikke testet deres Windows servere.

Kontrolpanelet
Nu har jeg efterhånden prøvet hosting lidt forskellige steder og har som bekendt også selv arbejdet med det og med det i mente, så vil nogen måske synes at deres kontrolpanel er lidt for basalt. Rigtig mange udbydere tilbyder plesk eller cpanel som kontrolpanel, men SSDVPS.dk bruger deres eget centrale kontrolpanel. Har man brug for cpanel, så kan man selvfølgelig altid bare købe det og installere på serveren selv.

Der er dog de fleste muligheder man har brug for, som eksempelvis: Start/stop/genstart af serveren, nulstilling af root-passwordet, trafikovervågning, geninstallering til andet OS, en java-konsol hvis man har brug for at tilgå serveren og trafikovervågning.
kontrolpanel

WordPress på VPS
Jeg ville mene, at hvis du har et par enkelte WordPress sider, så burde du kunne smide dem ned på deres VPS til 60 kroner, men selvfølgelig har den til 120 kroner lidt mere RAM og kraft. Derefter er det såmend bare at installere Apache, PHP og MySQL på serveren og så er den klar til at kunne køre WordPress.

Det fede ved en VPS er, at man er herre i eget hus, i forhold til de mange shared hosting muligheder, hvor serverne ofte bliver fyldt op til randen med flere sites end godt er. Samtidig så er en VPS selvfølgelig billigere end en dedikeret server. Er man ikke bekendt med Linux i forvejen (og vil man ikke køre på Windows), så er der mange gode guides til hvordan man kommer i gang med en såkaldt LAMP installation (Linux Apache MySQL PHP)

Det eneste som jeg måske synes at de mangler, er muligheden for at man kan opgradere til en større pakke, hvis den VPS man starter ud med at købe, skulle gå hen og blive for lille på et tidspunkt.

Så hvis du er ude og lede efter en prisbillig VPS, som (indtil videre) har kørt rigtig stabilt for mig og endda er dansk, så synes jeg at det er værd at kigge på SSDVPS.dk. Skulle du beslutte dig for at købe en server hos dem, så kan du i øvrigt støtte min serverleje hos dem med 50 kroner ved at bruge dette link til at bestille via.

Til sidst kan jeg i øvrigt lige tilføje, at de hoster deres servere hos danske NetGroup, som i mange år har været en af de rigtigt store og seriøse spillere indenfor hosting. SSDVPS.dk ser ud til at blive hostet i NetGroups datacenter i Taastrup.

En god oplevelse er hermed givet videre!

Opdatering marts 2016:
Da jeg skrev ovenstående tekst, så havde oplevelsen med SSDVPS.dk indtil da været ganske fin: De havde hurtige og meget hjælpsomme svar på supporten og tingene spillede generelt rigtig godt. Desværre er der sidenhen kommet knas i maskineriet flere gange, og jeg vil faktisk ikke anbefale dem mere efter disse oplevelser. Supporten ignorerer spørgsmål og lukker sager uden at have svaret på det der reelt bliver spurgt om. Flere gange har mine servere fået nye IP-adresser, dels på grund af DDoS og dels på grund af flytning til "eget datacenter" - begge dele kan jeg forstå, men det gør det ikke mindre irriterende, det er heldigvis noget tid siden det skete sidste gang. En gang blev min ene server suspenderet ved en fejl, selv om fakturaen var betalt til tiden. Dertil kommer, at mailen med den månedlige faktura flere gange ikke er dukket op og en enkelt gang har jeg fået to fakturaer samme måned - hvor den ene så forsvandt uden forklaring.

Min tiltro til dem er på nuværende tidspunkt meget lille og jeg har skiftet en del over til Meebox som indtil videre har været en positiv oplevelse. Det er både synd og skam, når det nu startede så godt, jeg håber at de kommer efter det igen på et tidspunkt.

Om forfatteren

Morten Skou

Morten Skou har mange års erfaring med blandt andet Sikkerhed, PHP, MySQL, Apache, FreeBSD, problemløsning og systemadministration. Er blevet tildelt Microsoft MVP prisen siden 2009 på grund af arbejdet med Xboxlife.dk, som har stået på siden 2004.

Besøg hjemmesiden

3 Kommentarer

  1. Michael 3. februar 2016

    mange tak for at dele dine oplevelser. Det er det, vi burde bruge nettet til :)

  2. Michael 3. februar 2016

    UPS, jeg ser at du linker til IODC via SSDVPS.dk – jeg har rigtig daarlige erfaringer med IODC de sidste måneder

  3. Author

    Jeg må desværre give dig ret – jeg synes også at de er faldet af på den på det sidste, de gjorde det ellers super godt i starten. Burde nok lige få opdateret blogindlægget.

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*